Adventni venček

Adventni venčki 2016 bodo letos še posebej zanimivi. V Pro-Maku iščemo nove ideje za lepe venčke že vse od januarja, da vam postrežemo s čim novim. Letos, ko se res utrjuje zlata barva povsod v dekoracijah, bodo tudi naši venčki pretežno zlati. Seveda bomo uporabili veliko naravnih materialov. Prejšnja leta je bil čas modernizma, bele in srebrne barve. Kombinirali smo vse k aluminiju, steklu, sivinam. Sedaj pa se trendi obračajo drugam in spet bomo lahko uporabljali suhe materiale, les, glino.

Vsi materiali so pastelnih barv in k prejšnjim dekoracijam smo morali posebej paziti. Sedaj pa kar kliče po pastelih, rjavih tonih, ki jih poživi pa zlata barva.

Adventni venčki 2016

Podlage za adventne venčke bodo letos kot novost les. Ali je to lahko deblo, ali ploščati kosi lesa ali pa so stare deske, skodle in podobno. Posebej bomo morali paziti za pritrjevanje sveč, saj so to vnetljivi materiali. Zato bodo primerne sveče, ki bodo v posodicah. Posodice sveč bodo dale poseben čar novim dizajnom za adventne venčke. Posodice, ki bodo zlate, staro srebro, rjave – polprosojne, bodo dale občutek luči, saj bo plamenček preseval skozi lončke. To bo poseben učinek, pa še varno bo in zamenjalo se bo lahko lonček.

Zelo praktično in še lepo romantično. Vmes med debli, lesom in steklenimi lončki bomo prepletali smrekove vejice, zlate listke, zlate kroglice. Vse to bo prepleteno z verižicami, polno zvezdic in drugih dodatkov, ki jih je letos res veliko.

Pazili bomo na lepe odtenke sivo, rjavih zlatih tonov. Lahko bomo dodajali aromatične začimbe kot so cimet, zvezdasti janež, klinčki.

Drugi material, ki nam bo služil za podlago za adventni venček, bo glina – stara glina, ki jo bomo priredili tako, da nam bo stala ravno. Ta ni občutljiva za vžig, daje pa toplino, neko nostalgično romantiko.

Glina bo potegnila za seboj sicer neko drugo nianso zlate, oziroma bolj bakrene barve in tudi to bo zelo lepo. Tu bomo dodajali zelenje kot je macesen, bor, zelena smreka. Na zelo staro glino, ki je že skoraj sivo črna, pa bo lepo pristajala za adventni venček srebrna smreka in beljeni leseni okraski, oziroma dodatki breze.

Pridih lesa bomo lahko dodali tudi starim adventnim venčkom, saj imamo lepe trakove lubja breze ali tanke folije drugih lesov. S tem bomo lahko ovili podlago, ali nizko stekleno posodo, v kateri so prejšnje leto imeli sneg.

Predelali in obogatili bomo tui druge stare posode, saj imamo mnogo dodatkov za popestritev. Vse to si boste lahko ogledali na razstavi adventni venčki 2016, oziroma že morda adventni venčki 2017.

Novi trendi potrebujejo nekaj časa, da se nam usedejo, da nam postanejo lepi in da se jim tudi mi malo navadimo, tako je tudi v modi oblačenja, ki vleče pravzaprav vse naprej.

Torej letos bo velik poudarek na podlagah za adventni venček in dekoracija. Morda malo manj sveče, saj prihajamo v novo obdobje.

Na adventnem venčku bomo lahko lepo komponirali tudi čajne svečke, seveda kvalitetne in take, ki gorijo vsaj 6 do 8 ur in ne smrdijo po petroleju. Take čajne svečke imamo v Pro-Maku.

Posodice so prozorne plastične in če jih bomo lepo dekorirali ali skrili – potopili v les, bo to lepa dekoracija.

Novost za izložbe: tudi v izložbah boste letos lahko prižgali sveče, brez strahu, saj imamo posebne sveče z umetnim plamenčkom, ki plapola s pomočjo baterije.

Zelo lepe sveče so to, od daleč sploh ne veš, da to ni prava sveča, pa nič nevarna.

Velike skupine sveč bodo lepa dekoracija tudi za gostinske lokale in predverja, oziroma za pred hišami ali na balkonih. Take sveče bodo lepo krasile tudi zunanje lanterne, ali pa bomo v lanterne razprostili LED lučke na lepih tankih kablih in od daleč je ponoči videti kot same svetleče pikice – zelo lepo.

Dno bomo pokrili z barvnimi kroglami in dekoracija bo že nared.

Še en krasen element imamo za božič 2016 oziroma za božič 2017. To so na eni strani odprte krogle ali steklene posode s kroglastim podstavkom, ki jih napolnimo s kroglami in pomešamo mednje baterijske LED lučke.

Lahko pa s kroglicami napolnimo podstavke svečnikov, obrnemo in na vrhu postavimo vrečke, vanje pa sveče in na tak način ustvarimo moderno kompozicijo kot adventni venčki ali adventna kompozicija.

Vse to bo razstavljeno na razstavnem prostoru v Pro-Maku Tržaška 135, Ljubljana že od oktobra 2016 dalje. Vabljeni.

Written by

Dodaj odgovor

Protected by WP Anti Spam