Božič 2016

Božič 2016 naj bo topel, poln zlatorjavih tonov. Že par let govorimo, da zapuščamo srebrne tone in vse skupaj bolj spreminjamo v zlate. Zlatih barv je zelo veliko odtenkov. Nič ne bomo zgrešili, če bomo imeli v mislih naravne materiale, ki smo jih pozlatili. Zamislimo si star pozlačen les, pozlačeno lubje, pa tudi prehod belo, sivo rjavi toni z zlato nam bodo za božič 2016 dali res lep dizajn.

Tako bomo uporabili v dekoracijah vse naravne materiale, storže, plodove, želod, star les, narezane vejice. Te bomo oplemenitili z zlatimi dodatki. To so zlate kroglice, zlate zvezdice, zlati listki – naravni ali umetni, kar bomo imeli na voljo.

Nič ne bo narobe, če bomo poleg naravnih materialov za božič 2016 naše dekoracije okrasili tudi z umetnimi materiali, saj zlate barve drugače ne moremo najti v naravi. Pomembno je, da je vse skupaj lepo usklajeno. Kot naravni rjav material lahko uporabimo tudi ptičje ali kokošje perje rjave barve, ga navežemo na naravno vrvico ali zlat tanek kordonček, vmes pa nataknemo še zlate kroglice in si tako izdelamo dekor v obliki visečih špic, ki nam bodo podaljševale našo novoletno jelko.

Vmes v trikotne prostore potem polagamo zlate krogle, zlate zvezdice ali zlate pentlje. Lep dekor za božič 2016 je tudi rogovje jelenjadi , pa vse kar je povezano s kožo, skratka vse kar daje občutek gozda. Obvezno je v dekoracijah veliko lesa, še posebej v izložbah ali v razstavnih prostorih. Tako bomo dekorirali naš razstavni prostor tudi v Promaku na Tržaški 135 v Ljubljani.

Gozdni element so tudi ptički. Veliko teh bo dekoracija za božič 2016.

Tudi smreka bo imela vpletene gozdne veje na katerih bodo sedeli debelušni ptički, ki iščejo toplino in lepoto. Seveda morajo imeti smreke lepo dekorirano podnožje, da skrijemo vse tehnično kovinsko ogrodje.

Za dekoracijo podnožja uporabimo lepe oblekice za pod smreko, ali neko blago v skladu z dekoracijo smreke, nanj pa polagamo lepe blazine z motivi zimske pokrajine.

Božično jelko lahko postavimo v košaro, oziroma v Promaku imamo košare brez dna, oziroma samo obod košare, ki zelo lepo pokrije podnožje smreke.

Božič 2016 v Promaku bo postregel tudi z mnogimi posebnimi novoletnimi smrekami. Tako bomo imeli gibajoče smreke- te so zelo primerne za izložbe, saj z gibanjem pritegnejo pozornost kupcev, še posebej otrok.

Za izložbe so zelo zanimivi otroški motivi, motivi pravljic ali gozdnih živali, ali zelo velika božična darila, čim bolj dinamično naj bo, da bo pritegnilo pozornost.

Lepe dekoracije ta božič 2016 bodo tudi drobne LED lučke na srebrnih nitkah, žičkah, ki so hkrati tudi dekoracija. Take snope lučk lahko ovijamo okrog listnatih dreves in tako zažari celotno drevo.

Novoletne lučke so lahko tudi baterijske. Te so zelo uporabne za dekoracije na mizah, za adventne venčke ali za smrekico sredi mize, ali za viseče dekoracije nad mizami.

Posebne LED novoletne lučke so namenjene za namizne šopke brez problemov vtikača in tistih kablov, ki nas ovirajo.

Novost za božič 2016 so tudi lučke bluetooth. Omenjene lučke lahko prižgete na daljavo s svojim smart phonom ali pametnim telefonom.

Krasne praktične lučke letos za božič 2016 pa so lučke, ki jih postavimo kar v minuti celo na zelo veliko smreko.

Če pa nam niso všeč letošnji trendi dekoracij, ali če nam ne pristajajo v dekor stanovanja, ali če nima takih kombinacij, potem posežimo po dodatkih, ki bodo popestrili srebrno bele barve. Lahko je to modra barva, vendar naj bo nekaj v tej dekoraciji posebnega.

Nekaj naj bo vzorca, da ne bo vse skupaj prehladno, da bo izgledalo novo, moderno in ne staro izpred nekaj let.

Božič 2016 naj bo drugačen od prejšnjega, potrudimo se najti neko novo idejo, ali neko drugačno kombinacijo.

Tudi iz starih krogel in okraskov se z malo novimi da sestaviti nekaj novega. Veliko vzorcev boste videli v Promaku na Tržaški 135 v Ljubljani.

Kot moderne skulpture božičnih smrek lahko uporabimo žične kocke več dimenzij, ki jih postavljamo prečno eno na drugo, žice pa nam služijo za obešanje okraskov v notranjosti. Taka dekoracija je lahko v zlati ali srebrni barvi.

Lepo božično dekoracijo lahko sestavimo iz garniture škatel, ki jih postavimo eno na drugo v piramido. Tako piramido lahko še osvetlimo z lučkami ali LED svečami. Taka dekoracija je primerna za izložbe. Na tako piramido lahko postavimo tudi prodajne artikle, ki nam predstavljajo dekoracijo (recimo parfume…)

O svečah bomo govorili v drugem sestavku bolj podrobno.

In če se vrnemo nazaj h dekoracijam božič 2016, so zanimivi gozdni elementi tudi gobe. Gobe so dekoracija, ki je otrokom in odraslim zelo pri srcu. Lepe so nam rdeče bele mušnice, ki v pravljicah dajejo zavetje gozdnim bitjem.

Gozdna bitja so imela posebno pokrivalo, zato so kapice palčkov lep dekor za božič 2016, pa tudi pletene rokavičke z zadrgo so lahko lep mošnjiček za malo darilo, prav tako nogavice so nepogrešljiva torbica za darila. Iz vsega tega lahko izdelamo tudi adventni koledar in podobno.

Dajmo domišljiji prosto pot, bodimo ustvarjalni in malo drugačni za božič 2016.

Za božič 2016 bo nova tudi viseča smreka. Bili smo že vajeni visečih smrek. Obrnjene so bile navzdol s stropa. Take imajo letos lahko veliko dolgih verižic, kapnikov vse kar je podolgovato. Krogle bodo vse bolj težko stale, zato se taki dekoraciji izognemo. Če pa je smreka viseča v naravni legi s špico – vrhom navzgor, je pa to verjetno zato, da spodaj ne zavzema prostora. Tako smreko bogato okrasimo spodaj namesto stojala. Take smreke boste lahko videli tudi v Promaku na našem razstavnem prostoru.

Leto pa bo posebna viseča smreka v več nivojih. Tani nima osrednje palice, ampak na tankih žicah lepo lebdijo veje, ki jih spodaj lepo dekoriramo. Vmesni prostori so polni dekoracij, po vrhu vej pa je sneg, ali zlati listi, zlate liane, trakovi, verižice ali podobno. Oglejte si slike, oziroma take dekoracije v Promaku v Ljubljani

Taka smreka lahko ima tudi mehanizem, da se v izložbi vrti in je tako bolj opazna in posebna. Letos bo božič 2016 res popolnoma nov, z veliko, veliko novimi elementi, smrekami, lučkami in novimi barvami.

Uporabili bomo veliko starega in vam prikazali uporabo starih dekoracij v novi preobleki, z veliko originalnimi idejami. Vabimo vas na nov razstavni prostor božič 2016.