novoletna jelka promak

Umetna jelka simbol božičnega časa

Novoletna jelka je simbol zimskega časa. Smreka je v naravi veličastno, elegantno, mogočno drevo. Vzbuja domišljijo gozdnih bitij. Tako vzdušje si želimo pričarati tudi v stanovanjih, zato je izbira umetne smreke za dolgi rok kar pomembna.

Naša stanovanja so postala topla, stalno ogrevana, to pa svežim ne ustreza, zato se vedno bolj odločamo za umetne jelke.

V Promaku lahko izbirate tudi veliko drugih božično novoletnih dekoracij, kot so:

Galerija slik spletna trgovina Kontakt
bozicna smreka 1

Tudi letos vas PRO-MAK razvaja z bogato božično in novoletno ponudbo.

Obiščite nas na Hladilniški poti 42 v Ljubljani.

Kako do nas pokličite nas
novoletna jelka 1

Kaj je pomembno pri izbiri novoletne jelke?

Prehajamo na novo generacijo umetnih smrek. Danes so vejice izdelane iz polietilenske mase PE in ne več iz PVC nasekanega traku. Videz smrekovih vejic je popolnoma naraven. Vsaka iglica je vlita in to ji daje res poseben videz.

Na kaj pa moramo biti pozorni pri izbiri jelke?

 • Velikost smreke
 • Širina spodnjih vej
 • Gostota vej – še posebno pred oknom – proti svetlobi
 • Videz smrekovih vejic
 • Kvaliteta izdelave – PVC ali PE (polietilenske) iglice
 • Barva smrečja
 • Zasnežene ali kar zelene

Smreke izbiramo po tipu dreves

Smreke lahko izbiramo po tipu dreves. Lahko je to smreka, jelka, bor ali macesen. Lahko so goste veje ali zelo redke. Tudi umetna drevesa z redkimi vejami so zelo lepa za krasitev. Taka dekoracija zgleda kod da bi okrasili brin.

Zasnežena novoletna jelka da poseben čar zimske pokrajine, krasiti pa jo moramo malo drugače, da nam da res pravi čar. Zamislimo si močno zasneženo pokrajino.

Umetna smreka bi bila obložena s snegom, zato med veje obesimo še velike bele krogle – kot snežne kepe ali ledene kepe. Te krogle potisnemo kar globoko med veje, da postane bogata, zares bela. To ji da težo in taka dekoracija potem uredi kompozicijo.

Potem pa dodajamo barvne krogle, razne vrste božičnih okraskov, vendar na bele zasnežene jelke vedno v eni barvi, sicer je zaželeno več odtenkov te barve. Na zasneženi smreki pazimo, da je res zimsko okrasje, krogle, snežinke, ledeni kristali, gozdne liane, zvezde, gozdne živali.

novoletna jelka 5
novoletna jelka 2

Špica na smreki

Špica na smreki naj bo posebej izbrana.

Veje zasnežene novoletne jelke so debele in gre na vrh težko navadna špica. Zato uporabimo snežinko, veliko pentljo, tik nad prvim razcepom smrekovih vej, ali pa tako špico, ki ima večji tulec.

Kako postavimo špico ravno?

Ob steblu smreke privežemo vsaj 30 centimetrov dolgo paličico, vedno 2x na razdalji vsaj 10cm, da stoji trdno in se ne obrača. Potem nanjo nataknemo špico in tako tistega popravljanja ne bo več.

Pod zasneženo umetno smreko mora biti tudi nekaj v smislu zasnežene pokrajine, ali oblekica za pod novoletno jelko ali še večje zasnežene krogle, ali belo sivo pregrinjalo, umetni sneg, na katerem so še gozdne živali, zasnežena vas, lahko je pod jelko sveta družina v zasneženi hišiciali kaj podobnega.

Barve božičnih okraskov na zasneženi božični jelki

Po mednarodnih raziskavah je prva asociacija na božič prav božično drevo oziroma novoletna jelka!!

Novoletna smreka je večinoma okrašena z raznimi novoletnimi okraski kot so:

Bunke ali balončki – pripomorejo k temu, da postane božično drevo bogato.
Novoletne lučke – da novoletna jelka pokaže vse svoje čare, pripomorejo novoletne lučke.
Pentlje še dodatno zapolnijo božično drevo.

 • Lahko je to rdeče bela kombinacija: velike bele snežne kepe, bele snežinke, rdeče drobnejše kroglice ali rdeče pentlje, lahko dodamo vejice z drobnimi rdečimi plodovi.
 • Zelo lepa je belo mint ali belo svetlo modra kombinacija: belim velikim kroglam dodamo nežno zelene ali nežne modre snežinke, nežno barvne krogle, storžke,…
 • Lahko je belo srebrna dekoracija s pridihom roza ali lila barve – to daje občutek zasnežene pokrajine v poznem zimskem popoldnevu zahajajočega sonca. Običajno močnih barv razen belo rdeče kombinacije ne postavljamo na zasneženo smreko.
 • Zasnežena novoletna jelka pa je lahko tudi belo zlata. Sedaj prihaja čas zlatih odtenkov in je to tudi zelo lepa kombinacija, še posebej z zelo veliko belimi toplimi LED lučkami. Zlatih krogel naj bo na zasneženi umetni jelki zelo veliko, da dobi res pravo razkošje. Če bo na zasneženi smreki premalo zlatih krogel, bodo te krogle izgubile svoj lesk in se bodo utopile v mešanico belo zelene zasnežene novoletne jelke.
zasnezena novoletna jelka rogljica
novoletna jelka 4

Božična jelka

Božična jelka v vašem poslovnem prostoru je lahko zelene ali celo bele barve, kar bo pritegnilo poglede vsakega obiskovalca. Bistvo novoletnega okraševanja ni to, da okrasimo z nečim vsakdanjim ampak, da uvedemo neko novost, neko prestižno dekoracijo. Pomembna je izvirna in unikatna dekoracija.

Božična jelka v snežno beli barvi bo hit letošnjega novega leta. Okrasite jo lahko z božičnimi okraski v zlati ali pa v kombinaciji belo-srebrno kot napovedujejo trendi.

Zelena novoletna jelka je lahko okrašena z božičnimi okraski rdeče barve in drugimi okraski bele barve, saj so te barve primerne za božični čas. Prav tako pa je novoletna jelka lahko okrašena v vijoletni barvi, ki je hit letošnjega leta tudi pri okraševanju novoletne jelke.

Potrebujete pomoč pri dekoraciji prostora za Božič ali Novo leto? Oglasite se pri nas na Hladilniški poti 42 v Ljubljani in se prepustite našim strokovnjakom, ki bodo za vas izbrali najboljše rešitve.

Kako do nas pokličite nas
svetovanje