zelene stene

Umetne zelene stene

Umetna zelena stena je v zadnjem času vse bolj priljubljena med lastniki pisarn, hotelov in domov. Te stene so narejene iz umetnih rastlin, ki so izdelane tako, da izgledajo kot prave rastline, vendar ne potrebujejo nobene nege in vzdrževanja.

Umetna zelena stena je tudi odlična izbira za lastnike hotelov in pisarn, saj pomaga pri izboljšanju estetskega videza prostora. Rastline namreč dajejo prostoru živahno in svežo podobo, kar pomaga pri ustvarjanju prijetnega vzdušja za goste. Poleg tega pa rastline tudi pomagajo pri zniževanju hrupa, kar je še posebej koristno v hotelih, kjer se nahajajo sobe v bližini avtocest ali letališč.

Umetne rastline za zunaj so tudi odlična izbira za lastnike domov, saj jim omogočajo, da si ustvarijo zeleno oazo v svojem dvorišču ali na terasi, ne da bi jim bilo treba skrbeti za nego rastlin. Umetne rastline namreč ne potrebujejo zalivanja, gnojenja ali zaščite pred škodljivci, zato so idealne za lastnike, ki imajo malo časa za vzdrževanje rastlin.

Če iščete umetno zeleno steno za vašo pisarno, hotel ali dom, potem ste na pravem mestu. Naše stene so izdelane iz kakovostnih umetnih rastlin in so na voljo v različnih velikostih in oblikah. Naši strokovnjaki vam bodo z veseljem pomagali pri izbiri prave stene za vaš prostor in vam pomagali pri namestitvi.

Ne oklevajte in si oglejte našo ponudbo umetnih zelenih sten. Za več informacij in naročilo nas pokličite na 01 430 08 03 ali pošljite email na info@promak.si

galerija slik kontakt
zelene stene pisarna
ziva zelena stena

Zakaj izbrati zeleno steno?

Eden glavnih razlogov, zakaj se umetne zelene stene tako pogosto uporabljajo, je njihova sposobnost, da prostoru dajo živahno in naravno vzdušje. Zelena barva je znana po tem, da sprošča in pomirja, zato je idealna za uporabo v prostorih, kot so pisarne, ki so lahko zelo stresni in zahtevni.

Druga korist umetnih zelenih sten je, da so zelo enostavne za vzdrževanje. Rastline, ki se uporabljajo v umetnih zelenih stenah, so običajno izdelane iz visokokakovostnih materialov, ki ne potrebujejo skoraj nobenega vzdrževanja. To pomeni, da ne potrebujejo zalivanja, gnojenja ali presajanja, kar je zelo priročno za tiste, ki imajo malo časa ali spretnosti za nego rastlin.

Umetna zelena stena je tudi zelo prilagodljiva in lahko se prilagodi različnim prostorom in okusom. Obstaja veliko različnih vrst umetnih rastlin, ki se lahko uporabljajo za izdelavo zelenih sten, od trajnic do cvetlic in listnatih rastlin. To pomeni, da lahko izbirate med različnimi barvami, velikostmi in vrstami rastlin, da ustvarite popoln prostor za vaše potrebe.

Če se odločite za nakup umetne zelene stene, je pomembno, da izberete kvalitetnega proizvajalca.

To bo zagotovilo, da boste dobili visokokakovostne umetne rastline, ki bodo videti naravno in realistično. Prav tako je dobro pregledati različne modele in stile, da boste našli tistega, ki se najbolj ujema z vašim prostorom in okusom.

Namestitev zelene stene

Umetna zelena stena je odlična rešitev za vse, ki želite okrasiti svoj prostor z naravnim in živahnim vzdušjem, brez skrbi za vzdrževanje. Umetne rastline so enostavne za vzdrževanje in so lahko prilagodljive različnim prostorom in okusom.

Pravilna namestitev in vzdrževanje umetne zelene stene je ključnega pomena za ohranjanje estetskega videza in koristi umetne zelene stene. Pomembno je, da se prepričate, da je zelena stena pravilno pritrjena na steno in da so rastline pravilno nameščene, da bodo videti naravno in estetsko privlačno.

Umetno zeleno steno lahko namestite sami, če imate ustrezne spretnosti in orodja, lahko pa tudi najamete strokovnjaka. Pri PROMAK-u vam bomo z veseljem pomagali pri montaži.

zelena stena mah

Sestava zelene stene

V umetnih zelenih stenah se pogosto uporabljajo rastline, kot so schefflera, edera, fern, tillandsia in monstera. Te rastline so primerne za uporabo v zelenih stenah, saj imajo bujno in živahno listje, ki dopolnjuje okolje in daje občutek naravnosti.

Schefflera je priljubljena izbira za umetne zelene stene, saj ima velike, okrasne liste, ki jih lahko oblikujemo v različne oblike. Edera je druga priljubljena izbira, saj ima dolga, vijugasta listja, ki se lahko uporabljajo za oblikovanje različnih motivov in vzorcev. Fern je druga rastlina, ki se pogosto uporablja v umetnih zelenih stenah, saj ima nežno, tančico podobno listje, ki dopolnjuje okolje.

Tillandsia je sukulentna rastlina, ki se pogosto uporablja v umetnih zelenih stenah za zunanje prostore. Ima velike, okrasne liste, ki so odporne proti vremenskim vplivom in ne potrebujejo veliko vlage. Monstera je rastlina, ki ima velike, perforirane liste, ki so zelo privlačni v umetnih zelenih stenah.

Vse te rastline so primerne za uporabo v umetnih zelenih stenah, saj imajo bujno in živahno listje, ki dopolnjuje okolje in daje občutek naravnosti. Pravilna izbira in kombinacija rastlin lahko ustvari estetsko privlačno in naravno okolje v vašem prostoru.

 

zelena stena v restavraciji