poroka 3

Sreča, vznemirjenje, veselje

Poroka je eden izmed najbolj vznemirjajočih dogodkov v našem življenju. Poleg rojstva otroka je to verjetno eden izmed najsrečnejših dogodkov, zato nanj dajemo že skozi stoletja izreden pomen. Poroka je že od nekdaj pomenila združitev tudi dveh sorodstev, ki naj bi si v bodoče pomagali v dobrem in slabem. Mnogokrat mislimo, da je poroka samo neka formalnost, da lahko ravno tako živimo brez nje, pa iz zgodovine in literature, ki je to opisovala lahko vidimo, da je veliko več.

Poroka daje nek okvir družini, neko javno zaobljubo, ki jo ni mogoče kar v eni slabi besedi prekiniti. Morda je kak dan za premislek že dovolj za mnogo zakonov in družin, da ne razpadejo in s tem ustvarijo mnoge probleme svojim otrokom.

Zato je potrebno, da je poroka skrbno načrtovana, da je odločitev res skupna obema bodočima partnerjema in da je to lep dogodek, ki ostane vsem v spomin.

galerija slik kontakt
Poroka 2022
nacrtovanje poroke 2

Kdaj načrtovati poroko?

Včasih partnerji načrtujejo poroko že mnogo prej, celo leto v naprej. Pri takem dolgoročnem aktivnem načrtovanju poroke je zelo nevarno, da se ne utrudimo v načrtovanju in da izgubimo vse tisto navdušenje in ustvarjalnost do takrat.

Prav je, da se za poroko odločimo sicer par mesecev prej, saj moramo kar nekaj časa v naprej povabiti svate. To pa storimo, ko imamo rezerviran prostor za slavje in določen datum rezerviran za civilni in cerkveni obred.

Potrebujete pomoč pri načrtovanju poroke? Oglasite se pri nas na Hladilniški poti 42 v Ljubljani in se prepustite našim strokovnjakom, ki bodo za vas izbrali najboljše rešitve.

Kako do nas pokličite nas
poroka promak

Poročna vabila

Poroka bo dobila pravo podobo, če bomo pravilno načrtovali že pri izdelavi poročnih vabil. Poročna vabila že pokažejo, kakšen bo tip poroke, kakšne bodo vodilne barve. Poročna vabila lahko izdelate sami, ali vam jih izdelamo pri nas v Promaku na Hladilniški poti 42 v Ljubljani. V prejšnjih letih smo zelo izpopolnili celoten asortiman vsega potrebnega za izvedbo poroke.

Poročna vabila, kjer obvestimo svate kdaj bo poroka lahko izvedemo v najrazličnejših oblikah.

Lahko so izdelane iz tršega svečanega papirja, zgibana na več načinov. Zelo pomembno je, da je zgib lepo bigan in da je gladek ter točen, ker že vsak milimeter napake zelo veliko pokvari celotno vabilo. V poročno vabilo lahko pišemo direktno na trši papir ali pa ustavimo napis na prosojnem papirju, ki ga skrbno prilepimo v vabilo in tisto mesto prekrijemo z neko lepo aplikacijo – ali je to nalepka prstanov, ali je to kakšna druga ploščata aplikacija. Sprednjo stran vabila okrasimo z dekorativnimi trakovi, čipkami, pentljami, biseri ali pa polovičkami perl.

porocna trgovina

Oblikovanje vabil za poroko

Pred dekoracijo lahko natisnemo ali lepo napišemo inicialke novoporočencev, lahko dodatno okrasimo s prstani ali s srčki …

Zelo lepo je, če vabilo damo v ovojnico, tudi če jih ne pošiljamo, saj je tako izročeno vabilo skrivnostno in je večje pričakovanje, kdaj bo poroka. Namesto pisemske ovojnice lahko izdelamo tudi drugačen ovoj ali vabilo zgibamo tako, da je že sam papir ovojnica, znotraj pa povlečemo napisano vabilo, ali pa je čez vebilo dekorativni trak na katerem je na kartončku ali ploščici napisan naslov povabljenih gostov.

Vabilo lahko vstavimo v stekleno epruveto, ki jo okrasimo in ji dodamo naslovnika. Povabilo lahko zapakiramo v škatlico prozorno ali iz papirja v katero damo opran riž, ki ga svatje prinesejo na poroko za posip. Tako se izognemo neopranemu rižu, ki pušča na temnih oblekah madeže.

Poroka je dogodek, ki jo lahko pospremimo z lepo mislijo, lepim verzom.

Nekaj vam jih bomo predstavili, taka, ki so se nam zdela najbolj domiselna in simbolična za obdobje poroka.

svecano porocno vabilo
Dekoracija poroka

Dekoracija

Poroko si bomo zapolnili po dekoracijah. To je običajno v barvi, ki smo jo določili v vabilu. V tej barvi in skladno s cvetjem poročnega šopka izdelujemo naprsne šopke, zelo praktični so suhi in svileni naprsni šopki. Izdelamo jih na mehkem traku, ki ne drsajo oblek. Zadaj je lahko priponka ali magnet. Poročni naprsni šopek lahko dodelamo tudi s čipko, ki ji dodamo barvne trakove, rožice, kristale ali perle. Za ženske lahko za poroko izdelamo zapestnice. Te izdelamo tako, da na trak dolžine 40 cm nalepimo dekoracijo podobno, kot je dekoracija naprsnega šopka za moške.

Tudi pri naprsnih šopkih velikokrat prihaja do dileme, zakaj je to sploh potrebno. Že z davnine vemo, da je bil nek simbol, ki je združeval skupine, zelo pomemben. To poznamo iz raznih taborniških, skavtskih, planinskih, lovskih društev. Športniki imajo enak dres, vse to psihično združuje skupino, daje občutek, da pripadajo neki skupini in to daje lažje komuniciranje, saj se na poroki srečajo sorodniki z obeh strani ženina in neveste, ki se ne poznajo in tako lažje vzpostavljajo stike in poznanstva, zato so naprsni šopki kar pomemben dekorativni element na poroki.

Naprsni šopki in papirnati srčki

Še nekaj o magnetih za pritrjevanje naprsnih šopkov. Ti so zelo praktični, če so dovolj močni in lahki. Pomembno je, da na naprsni šopek prelepimo kovinsko ploščico, magnetke pa imamo v tulcu, ki se držijo skupaj in jih oddvojimo šele, ko postavimo naprsni šopek na obleko, zadaj pod obleko pa vstavimo magnet.

Če prilepimo magnet na naprsni šopek, skočijo v košarici vsi magnetki s šopki skupaj in jih potem ne moremo oddvojiti, oziroma to ni neka lepa dekoracija.

Poroka ostane v spominu tudi po civilnem ali poročnem obredu. Kot zelo lep spomin ostane posipanje cvetja pred ženinom, saj tu običajno sodelujejo otroci ali družice. Lističi cvetja so lahko svileni ali sveži, vendar če so sveži, jih moramo nadrobiti tik pred poroko.

Lepe slike nastanejo tudi ob izstrelitvi papirnatih srčkov s tulcem z zrakom. Ta srčka zletijo 6m visoko pred mladoporočencema in potem lepo počasi padajo. V tem času pa imajo fotografi čas, da napravijo lepe slike.

Zaponke za naprsne sopke
Kristali za poroko

Kristali in dodatki iz kristala

Poroka v letošnjem letu naj bo polna kristalov in dodatkov iz kristalov.

Poročno vabilo je prvi modni začetek priprav na poroko, zato je zelo pomembno, da že pri poročnem vabilu nakažemo našo barvno nit poroke. V Pro-Maku dobite mnogo idej za samo izdelavo vaših poročnih vabil.

Poročna vabila vam lahko izdelamo tudi pri nas. Predstavljamo vam mnoge ideje za poročna vabila, da bo poroka popolna. Izdelava poročnega vabila je zelo enostavna, saj vam že pri nas svetujemo kako izdelat poročno vabilo, svetujemo katere kombinacije gredo skupaj in vam tudi izdelamo vzorec – poročno vabilo.

Poroka ostane v spominu

Na našem razstavnem prostoru si lahko ogledate poročna vabila, naprsne šopke, poročne konfete in druga darilca za svate, ki si jih lahko izdelate sami. V PRO-MAK trgovini imamo material, kot so satenasti in mrežasti trakovi, svilene, papirnate in keramične rožice, raznobarvne perlice ter kristali.

Pripravljenih imamo kar precej modelov poročnih vabil, ki si jih z lahkoto izdelate sami.

Za izdelavo poročnih vabil lahko uporabite razne trakove, mrežice, krispi trakove, perlice, korale, čipke, srčka. Tekst poročnega vabila natisnete na prosojen papir (paust) in ga vstavite v poročno vabilo.

V Pro-Maku imamo pole svečanega papirja v več barvah za vabilo v istih barvah kot je poročno vabilo lahko dobite tudi ovojnice oziroma kuverte za poročna vabila raznih formatov. Za poročna vabila naše stranke naj pogosteje povprašujejo po formatu vabil in kuvert 17x17cm.

Za izdelavo poročnih vabil lahko uporabite razne trakove, mrežice, krispi trakove, perlice, korale, čipke, srčka.

Poročno vabilo lahko povežete z barvnimi trakovi. S kombinacijo raznih svilenih in mrežastih trakov in dodatkov lahko izdelate razne kombinacije in unikatna poročna vabila. Poroka je pomemben mejnik v človekovem življenju zato je pomembno da je poroka pripravljena tako, da ostane poroka novoporočencem in svatom v trajno lepem spominu. Poroka je lahko v stilu sivke in tudi poročna vabila lahko izdelate v barvah sivke ali katere druge rože.

nacrtovanje poroke
PRO-MAK TRGOVINA

Vse za poroko

Vabilo lahko izdelate v vsaki barvni kombinaciji, saj imamo v Pro-Maku ves potreben material za poročna vabila in za vse ostale dekoracije za poroko.

Poročna vabila pa vam lahko izdelamo tudi pri nas.Poročno vabilo je prvi modni začetek priprav na poroko, zato je zelo pomembno, da že pri poročnem vabilu nakažemo našo barvno nit poroke. V Pro-Maku na Hladilniški poti 42 v Ljubljani dobite mnogo idej za samo izdelavo vaših poročnih vabil.

V Pro-Maku imamo pole svečanega papirja v več barvah za vabilo v istih barvah kot je poročno vabilo lahko dobite tudi ovojnice za poročna vabila.

Pripravljenih imamo kar precej modelov poročnih vabil, ki si jih z lahkoto izdelate sami. Za izdelavo poročnih vabil lahko uporabite razne trakove, mrežice, krispi trakove, perlice, korale, čipke, srčka. Tekst poročnega vabila natisnete na prosojen papir (paust) in ga vstavite v poročno vabilo.